A Taoista Tai Chi™ és a Parkinson-kór

Hogyan javíthat a Taoista Tai Chi™ a Parkinson-kórral élők életminőségén?

A Parkinson-kór klasszikus tünetei között szerepel a rigiditás (izomtónus fokozódás okozta merevség) és a tartási instabilitás. A betegek gyakran számolnak be az egyensúlyérzékük romlásáról, mely csökkenheti a mozgásképességet és megnöveli az elesés kockázatát. A tai chi lassú, kontrollált mozdulatai fejlesztik az egyensúlyérzéket és segítenek visszaszerezni a mozgás közbeni biztonságérzetet. Tudományos kutatások is igazolják, hogy a tai chi gyakorlása segíthet a Parkinson-betegek egyensúlyi zavarainak kezelésében (részletesen: Fuzhong Li et al: Tai Chi and Postural Stability in Patients with Parkinson’s Disease, New England Journal of Medicine, (2012) 366:511-9).

lotusz.jpg

Évtizedes tapasztalatok az egészségmegőrzés és egészség-helyreállítás területén

A Taoista Tai Chi Társaság nemzetközi önkéntes, non-profit szervezet, mely 1970-ben Kanadában jött létre. Szervezetünknek jelenleg a világ 27 országában közel 40 ezer tagja van. Célunk a Taoista Tai Chi™ egészségre gyakorolt jótékony hatásainak megismertetése és elérhetővé tétele minden érdeklődő számára. Társaságunk különös figyelmet fordít a komoly egészségügyi problémákkal küzdőkre és életminőségük javítására. Magyarországon 1994 óta működünk, jelenleg az ország hat városában kínálunk programokat. Budapesten és Sopronban állandó klubhelyiséggel rendelkezünk, ahol naponta több foglalkozás várja az érdeklődőket.

Parkinson-csoport

Parkinson betegek számára évente kétszer, tavasszal és ősszel tartunk ingyenes, 6 hetes foglalkozást a Taoista Tai Chi™ alapjairól a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika tornatermében (cím: 1083 Budapest, Balassa u. 6.).

A 6 alkalmas, heti 1 órás foglalkozások után az érdeklődők Társaságunk budapesti állandó klubhelyiségében folytathatják a tai chi gyakorlását. A következő csoport részleteit itt közzétesszük, amint lehetséges. A csoportokról érdeklődhet a +36-20-262-9796 telefonszámon.

Szórólap letöltése