Nyílt nap

Nyílt nap

Budapest

2013. február 16. (szombat), 9 és 14 óra között


plakat

Kínai holdújév és Taoista Tai Chi™ nyílt nap Budapesten

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság hazánk hat városában van jelen, Sopronban és Budapesten állandó központtal rendelkezik. 2013. február 16-án a nyílt napot rendeznek a budapesti központ megnyitásának ötödik évfordulója alkalmából, ahol bárki ingyenesen kipróbálhatja a tai chi mozgás alapjait.

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság, mely a Moy Lin-Shin mester által kidolgozott taoista tai chit műveli és tanítja, a kultúrák cserélődésének jegyében minden évben országszerte zártkörű bankettek keretében ünnepli meg a holdújévet. Idén ez az esemény egybeesik a budapesti központ megnyitásának 5. évfordulójával.

Február 16-án, szombaton 9 és 14 óra között a társaság szélesre nyitja a Semmelweis utca 2. alatt található klubhelység kapuit: ezen a délelőttön folyamatosan várják mindazokat, akik szeretnének megismerkedni az egyik legősibb kínai mozgásrendszerrel illetve a társaság működésével.

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság 1994 óta működő civil szervezet, mely a Taoista Tai Chi™ oktatásával foglalkozik. Az egyre népszerűbb meditatív mozgásforma számtalan irányzata közül ez abból a szempontból különleges, hogy teljes egészében az egészségünk megőrzésére és javítására helyezi a hangsúlyt.

Megalkotója, Moy mester, a tai chi-t nem harcművészetként tanította. Az általa létrehozott, 108 lépésből álló sorozat a fizikai és szellemi egészség megőrzését szolgálja. Jótékony hatásai többek között a vérkeringés serkentése, a tartás és egyensúlyérzék javítása, az erő és rugalmasság fejlesztése, a stressz csökkentése valamint a kiegyensúlyozottság és a jó közérzet kialakítása.

A gyakorlatokat kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. Habár nem helyettesíti a megfelelő orvosi kezelést, a Taoista Tai Chi™ segíthet olyan betegségekben szenvedők egészségének és életminőségének javításában, mint a rossz vérkeringés, magas vérnyomás, ízületi gyulladás, hátfájdalmak, légzőszervi problémák, emésztési rendellenességek, Parkinson-kór, Fibromyalgia, Sclerosis Mulitplex.

A 1970-ben alapított Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság a világ közel harminc országában van jelen, a Taoista Tai Chi™–t mintegy negyvenezren művelik.

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság Budapesten kívül több városban is jelen van. Sopronban, Győrben, Egerben, Pannonhalmán és Fertőszentmiklóson, tartanak heti rendszerességgel kezdő és haladó edzéseket. A három hónapos alapozó kurzus után a haladó edzéseken folytatódik a mozgásforma tanulása és elmélyítése.