Mi a Taoista Tai Chi™?

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság az alapítónk, Moy Lin-shin mester által kidolgozott Taoista Tai Chi oktatásával foglalkozik. A Taoista Tai Chi az egészség visszaállítására és megőrzésére szolgáló belső mozgásművészet.

lokhup600 kicsi.jpg

Jelenleg a tai chi számos formája tanulható és gyakorolható a nyugati világban, melyeket általában „finom” harcművészetekként szoktak emlegetni. Moy Lin-shin mester a tai chi-t nem mint harcművészetet, hanem mint az egészség művelésének eszközét használta és tanította. Az általa létrehozott Taoista Tai Chi egy rendkívül hatékony mozgásművészet, melyet fizikai és szellemi egészségünk megőrzéséért gyakorolhatunk.

A Taoista Tai Chi kortól és egészségi állapottól függetlenül mindenki által megtanulható. A finom forgató és nyújtó mozdulatokból felépülő mozgásforma lehetőséget ad arra, hogy mindenki a saját testi képességeinek megfelelően gyakoroljon. A Taoista Tai Chi kitartó gyakorlása által hozzáférhetünk a Moy Lin-shin mester által ránk hagyott taoista egészségjavító és egészségmegőrző technikákhoz, melyek már számos embernek segítettek egészségük helyreállításában és fejlesztésében.