Egészségre gyakorolt jótékony hatások

Felgyorsult életvitelünk és a rengeteg ülve végzett munka sokszor stresszel és a megfelelő fizikai aktivitás hiányával párosul. Mára már több ezren találták a Taoista Tai Chi gyakorlatait hatékony megoldásnak ezen problémák leküzdésére, és egészségük javítására. A Taoista Tai Chi egészségünk teljes körű fejlesztésére szolgál. A mozdulatok mindegyikében megtalálható intenzív fordítás és nyújtás, valamint a lépések egyéni problémákra alakíthatósága együttesen az egészség megőrzését, helyreállítását és fenntartását szolgálják.

WS2 400.jpg

Az egészségre gyakorolt jótékony hatások között a következőket említhetjük: vérkeringés serkentése, tartás és egyensúlyérzék javítása, erő és rugalmasság fejlesztése, stressz csökkentése, valamint egyfajta kiegyensúlyozottság és jó közérzet kialakítása. A Taoista Tai Chi rendszeres gyakorlása szerveztünk teljes fiziológiájára jótékonyan hat, ide értve az ínszalagokat, ízületeket, gerincet, kötőszöveteket és belső szerveket.

Habár nem helyettesíti a megfelelő orvosi kezelést, a Taoista Tai Chi többek között segíthet az olyan betegségben szenvedők egészségének és életminőségének javításában mint a rossz vérkeringés, magas vérnyomás, ízületi gyulladás, hátfájdalmak, légzőszervi problémák, emésztési rendellenességek, Parkinson-kór, Sclerosis Multiplex, fibromyalgia.