Adó 1% információk és határidők

Szervezet neve: Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság
Adószáma: 18070022-1-41

A felajánlás legvégső határideje, szja-bevallási formától függetlenül: 2018. május 22.

Egyéni vállalkozó, áfa fizetésre kötelezett őstermelő, áfa fizetésre kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó esetén:

  • 2018. február 26-ig adható le az adóbevallás a NAV-nak. Az 1%-ról ebben az esetben vagy a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 17EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhetünk. A rendelkező nyilatkozatot a bevallás részeként 2018. február 26-ig kell megküldeni a NAV-nak elektronikusan vagy postai úton. Amennyiben nem a bevallás részét képező EGYSZA lapon rendelkezünk, akkor közvetlenül 2018. május 22-ig még lehetőség van a 17EGYSZA nyomtatványon elektronikusan, vagy postai úton eljuttatni a NAV-nak.

Ha a NAV készíti el az adóbevallást:

  • az erre a célra kialakított 17EGYSZA jelű nyomtatványt lehet kitöltve, 2018. május 22-ig papír alapon, elektronikusan vagy személyesen eljuttatni a NAV-nak.

Amennyiben valaki magánszemélyként küldi be az adóbevallását:

  • ez esetben többféle módon teheti ezt meg:
    1. az szja-bevallás részeként, elektronikusan rendelkezhet az adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon,
    2. vagy a NAV e-szja felületén keresztül, az online kitöltőprogram segítségével,
    3. vagy az erre a célra kialakított 17EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheti, vagy az ügyfélszolgálatokon leadhatja a NAV-nak 2018. május 22-ig.

További információk: https://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/hogyan_rendelkezhet

Köszönjük, ha 1%-otokat a Társaságnak ajánljátok fel!

üdv,
elnökség