A Társaságról

cit1 400k.jpg

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság a kanadai központú Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság része. A Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság egy nemzetközi non-profit, önkéntes szervezet, amelynek tagegyesületei több mint 27 országban, közel 500 helyszínen működnek. A Társaság különböző nyelvű és kultúrájú emberek világméretű közössége, mely a Társaságot alapító Moy Lin-shin mester által lefektetett célok és célkitűzések végrehajtásán fáradozik. A Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság a világon található összes tagegyesület irányítását ellátó ernyőszervezetként funkcionál. Minden tagszervezet non-profit alapon működik, sokuk karitatív egyesületként van bejegyezve.

A Társaság adminisztrációját csaknem teljes mértékben önkéntesek végzik, így a működési költségeink fedezésén túl a bevételeket a Társaság céljainak és célkitűzéseinek megvalósítására fordítjuk. A szervezet önkéntes jellege lehetőséget biztosít a tagok számára, hogy idejüket és tehetségüket mások megsegítésére fordíthassák, miközben maguk is értékes tapasztalatokat szereznek a folyamat során.

cit csoport.jpg

A Társaság önkéntes szellemisége kiterjed a Taoista Tai Chi oktatására is, amelyet akkreditált, önkéntes instruktorok végeznek, akik tevékenységükért nem részesülnek anyagi ellenszolgáltatásban. Az instruktorok akkreditációja a Moy Lin-shin mester által meghatározott szempontok szerint történik, melynek fontos alapelve, hogy folyamatosan fejleszteniük kell tudásukat edzések és edzőtáborok látogatásával. Az önkéntes instruktoroktól való tanulás által olyan személyektől kapunk segítséget a mozgás elsajátításában, akiket tevékenységükben kizárólag a mozgásba vetett hitük és lelkesedésük motivál. A folyamatos fejlődés biztosítására a Társaság mind országos, mind nemzetközi szinten rendszeresen szervez edzőtáborokat. Az edzések földrajzi értelemben átjárhatóak, a Társaság tagjai valamennyi helyi szervezet edzésein részt vehetnek országtól és kontinenstől függetlenül.

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság 1994 óta létezik. Jelenleg Budapesten, Egerben, Fertőszentmiklóson, Győrött és Sopronban kínálunk programokat. Társaságunk Budapesten és Sopronban állandó klubhelyiséggel rendelkezik. Edzéseinkről és tanfolyamainkról az edzések menüpontban tájékozódhat.